Och nu då???

Hur gör man nu? När man börjar på nytt? Ska man bara ta vid där man slutade? Ska jag beskriva helgens träning? Eller ska jag börja om? Berätta om mig och vad allt handlar om?

Ja, det är nog det jag ska göra. Börja om. Som sången. ”Börja om från början. Börja om på nytt.”

För även om jag kör på som vanligt, så är det ändå annorlunda. Same same, but different.

Typ.

Här är jag.

En 40-plusare med två söner, en man, en katt, en villa, en vildvuxen trädgård, tre bilar (varav en ska säljas) och fyra symaskiner (där ingen, absolut ingen, ska säljas). Jag syr, virkar, stickar, renoverar, gjuter betong, jobbar i trädgården, städar (för lite), springer, styrketränar och kör yoga.

Utöver det finns det något som kallas ”vardag”. Det ska hämtas och lämnas barn på skola, musikskola, friidrott, hos kompisar och på kalas. Det ska läsas läxor, plockas ur diskmaskinen, tvättas och hängas kläder, dammsugas, tömmas kattlådor osv. Ni vet. Vardagspusslet är stundtals knäckande. Under perioder måste jag lägga träningen åt sidan för att hinna med vardagen, andra perioder måste den prioriteras så att jag inte ska gå sönder.

En gång i tiden sprang jag för att inte bli tjock. Eller tjockare. För att få snyggare ben. För att slippa celluliter. (Hahahahahahahahahahahaha!) Nu springer jag för att vara stark. Stark i både kropp och själ. Jag måste. Det funkar inte annars. Löpningen i första hand, men också styrketräning eller yoga är terapi och överlevnad.

Mina mål är inte dramatiska. Inga halv- eller helmaror i år. En helmara har jag förresten aldrig sprungit. I år prioriterar jag att springa och må bra. Fem lopp vill jag få ihop och ett är redan sprunget. Sen vill jag ner under 60 på milen igen. Jag har en bra bit kvar, men jag känner lite hopp.

Idag har jag styrketränat. Vi har ett gym i källaren på jobbet och där fixar jag cirkelträning för mig själv och ibland också för nån eller några kollegor. Idag var vi två, alldeles lagom. Med pumpande musik körde vi rygglyft, knäböj, dips och annat. Känslan efteråt är obetalbar, men det behöver jag väl inte tala om.

Så det var lite kort om mig. 🙂 Bara så att ni vet.

Views All Time
Views All Time
Views Today
Views Today

10 Comments

 1. Tråkigt med hackers, men kul med lite omstart också. 🙂

  PS. Är det nu jag ska säga att jag har en grön, tung husqvarna symaskin från typ 60-talet, som jag fått ärva av min mormor? 😀

  • asa

   Välkommen hit!
   Den där gröna ska du hålla hårt i! På den tiden var Husqvarna bra maskiner, idag är de inte mycket att hurra för. Och vem vet, snart kanske du behöver sy lite nya gardiner??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *