När svärorden står som spön i backen

Så vad det igår. Jag skulle springa från jobbet till barnens skola, ca 7,5 km. Ute sken solen och jag såg på ett sätt fram emot turen och en annan del av mig blev nervös. Varför kan man fråga sig, men det blir så ibland. Jag tror att det lättare blir en anspänning när det är en sträcka jag är ovan vid och som jag ändå har en del förväntningar för. Jag ville ju så gärna ha en härlig tur och få känna mig stark! Trailvarvet väntar inom kort och jag känner mig inte så i form som jag hade önskat.

Man kan lugnt säga att det sket sig. Big time. Det dröjde inte länge alls förrän jag kände mig totalt orkeslös och andfådd. ”Pollen?” undrar säkert någon och jag kan nästan önska att så var fallet, men nej, jag lider inte av allergi. Frågan om mat dyker ju upp, men jag tycker att jag hade ätit ganska bra. Jag var långt ifrån tom i magen – även om jag, när jag kastade in handsken, trots allt kände hunger. Så vem vet?

Vad jag faktiskt vet så är det att jag hade ett par ganska intensiva och stressade timmar på jobbet, som kan ha påverkat.

Nu spelar det inte så stor roll. Den här typen av pass dyker upp. Ibland under perioder, då vartenda pass är vidrigt, ibland bara ett pass nu och ett då. Ibland tar man sig igenom helvetet ändå, ibland ger man upp. Igår gav jag upp. Tre och en halv km med åtskilliga gåpauser var inte roligt. Så jag slog av klockan och gick resten. Sur. Som ättika.

Hemma tänkte jag först att jag skulle äta och vila och sen bege mig ut igen. Men klockan gick och till slut valde jag att träna yinyoga med fokus på höfterna. Sedan snart två år har jag en höft som ibland gör sig påmind. Nu är det dags igen. Så kanske var det bra att jag inte sprang mer? Yogapasset gjorde i alla fall att själen fick lite ro och det ska man inte förakta.

 

Views All Time
Views All Time
Views Today
Views Today

2 Comments

  1. Ja, en del pass hade man gärna sluppit, samtidigt är de så himla bra att ha i bakfickan – desto mer uppskattar man när det rullar på fint. Keep up fina!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *