Hur ska man hinna??

Jag hittade ett gammalt inlägg från milenunder50, som jag tyckte kunde dammas av och återanvändas. Dock inte utan viss anpassning. Jag är för återbruk, men precis som gamla kläder och möbler behöver man ganska ofta modifiera saken ifråga lite först.

Så då kör vi!

”Hur hinner du?”

Den frågan får jag ofta. Jag tror att det kan vara oerhört stressande för andra att höra eller se att jag tränar ganska många gånger i veckan. Dessutom syr jag större delen av min garderob. Hur i all sin dar får jag ihop tid för det??? Jag har ju också två barn, en man, en katt, en trädgård, fyra symaskiner – ja, ni vet.

Om man är jag, så gör man till exempel så här. Först måste man ju bestämma sig. Ska jag hänga tvätt eller träna yoga? Var sak har sin tid och ibland får till exempel yogan företräde. Då gäller följande:

Man föser undan Pokemonkorten från vardagsrumsgolvet. Sen markerar man tydligt att nu är det yoga som gäller och om någon unge känner att den är hungrig är det fritt fram att själv gå och göra sig en macka. (Det är konstigt. Mina söner är väldigt lite hungriga när mor gör den typen av markering.) Sen talar jag också noga om för yngste sonen att jag INTE vill prata om olika datorspel när jag kör mitt yogapass.

Så är det bara att köra. Ibland sitter sönerna och spelar på paddorna i möblerna runtomkring. Nu för tiden är de rätt duktiga på att låta mig göra min grej. Tyvärr händer det alldeles för ofta att de tittar upp och kommenterar att jag inte alls ser ut som på tvn (jag kör så gott som alltid hela pass utifrån en youtube-film). Sånt är det skottpengar på.

Ett annat sätt ett infiltrera träningen i vardagen är genom att helt enkelt träna på golvet när vi ser på film. Man kan lätt köra en planka, lite höftlyft eller härliga yogastretchar samtidigt som något rullar från Netflix.

Men om man ska vara lite allvarlig så handlar det mest om prioriteringar. Har man en intensiv vardag och ett knöligt vardagspussel, då gäller det att fundera. Vilket är viktigast en dag? Att tvätta så att alla har rena kläder eller att springa, så att mamma blir mindre mordisk? Ibland är det bara att inse, man måste prioritera kladdkakebakning eller föräldrarmöte. En annan dag bara måste man komma ut, för annars går man i tusen bitar.

Känner man sig riktigt generös och ambitiös tar man naturligtvis med sig sina söner ut på sin runda.
Det blir kanske inte så mycket spring, men det blir kvalitetstid.

Ofta går det att planera in någon typ av träning, bara man vill. Jag kan till exempel springa från jobbet till barnens skola. Jobbar jag kväll åker jag tidigare till jobbet och kör en styrkevända i jobbgymmet. När min äldste har friidrott passar jag på att springa på idrottsplatsen.

Och ibland går det inte. Man bara måste låta vardagens plikter ta plats. Det hjälps inte. Då kan det vara skönt att inse att man faktisk inte måste göra allt. Jag är trots allt bara en glad motionär.

Kvalitetstid. Ensam mamma på banan.

Views All Time
Views All Time
Views Today
Views Today

4 Comments

  1. Just så är det, man får välja vad som är viktigt just idag. Men vill familjen ha en harmonisk mamma så får de allt låta henne motionera mera ?

  2. Haha vad roligt att de kommenterar att du inte ser ut som yogin på filmen 🙂 fast kan tänka mig att du inte riktigt uppskattar det just där och då. Man får se humorn i det i efterhand.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *