Stumt

Det är lite blandat väder när jag ger mig ut. Det har regnat mycket under dagen, men lugnat sig och sedan varit lite småkladdigt varmt istället. Fast nu får jag ändå ta på mig löparjackan, för det blåser och är inte längre särskilt skönt.

Det tar emot, jag erkänner det. Att springa en gång i veckan gör att jag inte får till det ultimata flytet och det är lite småtungt varje gång. I måndags tränade jag dessutom styrka, så benen är stumma redan innan jag har blivit varm. Hade tänkt springa intervaller, men varken kropp eller själ verkar svara som de ska, så jag beslutar mig för en riktigt lugn runda istället, där jag ska hålla mig över sju minuter per kilometer och orka springa längre än en mil. Tanken är att det ska vara lätt och flyta på.

Fast det är inte riktigt det. Trots att jag sniglar fram känns det ganska tungt och segt och jag får just inte till någon njutningsfull löpning.

När miljön blir vacker stannar jag faktiskt och fotograferar, något jag nästan aldrig gör. Om jag ändå gör det, så brukar det vara ett superkort stopp, bara för att bilden inte ska bli suddig, sedan drar jag iväg igen. Men nu försöker jag tänka ”Antalet km blir detsamma även om jag stannar” och tillåta mig det. Jag går också i ett par backar, när huvudet inte riktigt orkar vara positivt.

Men jag jobbar på och får ändå ihop 11,6 km – lite standardsträcka för mig just nu. Men det är bara att inse. Det går inte att springa en gång i veckan. Fast det vet jag ju. Det har varit för lite löpning hela maj månad, fast det har ju inte varit så konstigt, med allt som hänt. Men det känns i kroppen. Nu måste jag komma tillbaka igen!

Samtidigt känns det bra. Jag tar mig ju runt. Jag orkar ju milen. Segt och långsamt, men vadå? Det går.

Fast aj, så höften klagade i natt. Den har strålat ut något hemskt och jag fick gå upp och äta värktabletter mitt i natten. Nu blir det rehab och yoga i ett par dagar, följt av diverse barnaktiviteter. Sen ska det springas igen. Så klart!

Views All Time
Views All Time
Views Today
Views Today

2 Comments

  1. För att tala klarspråk: det suger när kropp och knopp inte riktigt samarbetar optimalt. Sköt om dej och hoppas höften mår bättre idag ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *