Morgonintervaller

Nej, jag är ingen morgonlöpare. Å andra sidan är det så himla skönt när det är gjort och man har hela dagen kvar. Jag skulle absolut inte klara av att gå upp tidigt på helgen för att springa, men om jag, som idag, ändå måste lämna barnen på skolan och sen inte börjar jobba förrän vid lunch, då kan man ju lika gärna ta sig en tur. Men nån lust har jag I-C-K-E.


Idag var det en sådan morgon. Min snubbe ville cykla till jobbet tidigt och eftersom jag skulle jobba kväll och inte hade bråttom på morgonen fick jag cykla med pojkarna till skolan. Yngste underverket är ingen mästercyklare och behöver tid på sig så vi cyklade och cyklade och cyklade och cyklade…
Det är 2,4 km till skolan. Det gick med andra ord inte fort. Jag blev inte mer sugen på att springa. Ville mest lämna ungarna och sedan åka hem och krypa ner i sängen igen.

Men jag gjorde det ändå. Cyklade sedan något fortare bort till idrottsplatsen och drog igång programmet på telefonen med Almenäsintervallerna och så en pumpade spellista på Spotify.

Efter två minuter ville jag skjuta mig själv. Jag undrade stilla om det skulle vara okej att bryta då, men tänkte att jag nu ändå var på IP’n och det var då fan om jag inte skulle kunna ta mig igenom det här passet. I värsta fall utan ökningar.

Anyway. Jag hade klockan på, för jag ville veta lite vilken tempo jag kunde ligga på under den där ökningsminuten. Jag tänkte mesa lite och ta det lugnt, men det visade sig vara för lugnt (tänkt att det finns ett för lugnt också för mig!), så till slut landade jag på tider runt 4:30 under ökningarna. Då orkade jag och fick ändå jobba. Så nästa gång (ja, även en intervallhatare planerar för fler tillfällen) kör jag det hela tiden.

När ökningarna sedan var över (Thank you God!) struntade jag i nedvarvningsjogg och satte mig istället på cykeln och rullade långsamt hemåt.

I ärlighetens namn blev jag nog aldrig riktigt så kräkfärdig som man väl ska bli av intervaller.
Men jag gjorde dem ändå!

Views All Time
Views All Time
Views Today
Views Today

6 Comments

  1. Härligt att få dem gjorda! Alltid skön känsla när man genomfört ett pass och det ångrar man ju sällan 🙂 Längtar tills söndag när jag och Cissi ska ut och rasta benen igen efter en veckans vila och styrketräning 🙂

    • Lite impad själv, faktiskt. Det var på sätt och vis bra att det var intervaller, för då hade jag fullt upp med att tänka på att genomföra dem och hann inte tänka på hur trött jag egentligen var.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *