Naken i regnet

Min löparcoach Mia Hellström (MenMia) fått mig att våga springa naken. Nej, inte utan en tråd på kroppen, men utan klocka! Jag, som har mätt varenda liten meter och sekund, springer nu de flesta pass utan att mäta dem. Jag erkänner – det tog emot ordentligt i början, men nu är det riktigt skönt!

Som igår. Jag sprang en runda som jag mätte ut för ett par veckor sedan (det är okej att ha klockan på ibland för att mäta distans, har jag bestämt) och lämnade klockan hemma. ”Men hallå, telefonen då?” kanske någon säger? Jo, den är med. Men bara för att jag vill kunna ta kort och lyssna på Storytel. Jag bryr mig inte om vad klockan visar.

Det är så skönt. Jag bara springer. Inget titta på armen. Bara titta upp, lyssna på boken och tänka här, nu och framåt. Hur mår jag? Hur känns kroppen? Var ska jag sätta fötterna för att inte stå på näsan?

Det började regna precis när jag skulle ge mig av, men jag tog på mig kepsen och drog ändå. Keps är ett måste när man har glasögon, för annars blir jag helt blind. Sen tog jag mig runt min 11.6 km långa kuperade skogsrunda med stor behållning. Jag inser att just den svängen kommer att bli en riktigt favorit. Den är visserligen ordentligt utmanande (särskilt i och med att den börjar med mer eller mindre 2,5 km uppför), men den är varierad, vacker och jobbig. Den innehåller allt. Asfalt, grusväg, motionsspår, stig och grodor. Den slingrar uppför och nerför och du måste verkligen ha tungan i rätt mun, annars riskerar du att trampa snett och skada dig.

Igår kände jag mig starkare än sist. Kanske sprang jag till och med fortare? Vad gör det att jag inte vet exakt på minuten hur fort det gick? Det var befriande att kunna stanna, fotografera, smita in i skogen och kissa och ändå veta att antalet km ändå blir drygt elva och en halv. Det var ju det som var det viktiga.

Nej, så var det faktiskt inte. Det viktiga var att jag var ute, njöt och jobbade och mådde bra.
Antalet km är bara en bonus.

Views All Time
Views All Time
Views Today
Views Today

7 Comments

  1. Härligt inlägg! Jag är fortfarande i det stadiet att jag måste logga allt. Vill ha koll på kilometertider, snitttempo och distans…

  2. Jag har alltid min klocka på mig när jag springer men kollar aldrig på den under löpningen. Jag är av den sortens människa som blir galet trött och intalar mig själv att jag inte orkar mer om jag ser km haha Men när jag har sprungit färdigt vill jag se hur långt det blev men skiter totalt i tider.
    Bra jobbat!!

  3. Jag minns inte ens när jag sprang utan klocka sist. Blir dock inte särskilt stressad av den utan tittar mest på distansen och bryr mig inte om farten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *