Upp på hästskrället igen

”Kan du inte komma ut en kvart? Typ springa runt kvarteret.”

Så skrev Instagramprofilen ”Springochlas” till mig tidigare i veckan. Jag var frustrerad och ledsen för att jag inte fått till någon träning och beklagade mig via Messenger. Men när hon skrev det där tänkte jag att det är väl precis så jag skulle tänka. En kvart eller ett litet varv runt kvarteret är bättre än ingenting alls. Och även om jag har tusen andra saker så måste det ju finnas en pytteliten stund för någon sorts träning. Det måste ju inte vara löpning. Det kan vara några minuters styrka också.

Så nästa dag postade jag på Insta hur jag peppade mig själv mentalt med att jag skulle springa samma kväll. Och sagt och gjort. Trots att mannen inte mådde hundra, vi hade extrabarn på besök och jag lämnade alla mitt i middagsplaneringen, så stack jag ut och körde FMTK-appens komigång-pass, som bestod av tio fyraminuterslöpningar, varvade med en minuts gång. Ibland gick jag, ibland fortsatte jag springa. Det skulle kännas skönt och gott och bara vara njutningsfullt.

Det var i onsdags. Nu är det söndag och jag har på dessa dagar fått till inte mindre än fyra löppass och ett styrkepass. Dessutom har jag varit funktionär vid friidrottstävlingar och i timmar krattat, mätt och antecknat längdhopp. Jättekul och rena styrketräningen det också. Min kropp är rätt stel idag!

Jag ser ut som att jag bär på en hemlighet. Det gör jag inte. Det är nämligen inte en hemlighet att man mår bra av att träna! Särskilt när man inte mår så bra.

Jag är inte naiv nu och tror att jag sitter säkert på hästen igen. Jag går jobb-helgs-vecka till mötes och då lider jag värre brist på tid än någonsin. Men jag ska försöka att få till några pass åtminstone. Även om symaskinerna drar känner jag verkligen hur bra jag har mått av att jag har svettats lite den här veckan!

Idag t ex. Jag har hela dagen känt mig lite låg och ledsen utan att riktigt veta varför. Men efter några km i mina nya varma tajts med reflexmönster på och GreenDay dånande i hörlurarna vände det. Jag kom hem och log.

Snälla snälla snälla livet! Låt mig få ihop det nu!

Views All Time
Views All Time
Views Today
Views Today

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *