Vad vill jag egentligen? (ett riktigt flummigt inlägg)

Det är höst, mörkt och stundtals (jag bor i Göteborg) otroligt blött och regnigt. Efter att ha haft ett ganska dåligt halvår bakom mig då träningen haltat ordentligt av och till beslöt jag mig för att strunta i mina mål för året:
* Fem genomförda lopp (blev fyra)

* Milen under 60 minuter igen (har varit lite halvt om halvt i närheten, men inte tillräckligt).

På sätt och vis känns det lite misslyckat, men jag kunde inte förutse det här året. Så redan nu försöker jag tänka framåt.

Jag har länge sagt: ”Jag har min storhetstid framför mig”. Varje gång jag sagt det har jag tänkt att det handlar om nästa år. Eller möjligtvis året därefter. Men nu är det mer än fem år sedan jag sade det och det går fanimej inte åt det hållet. Alls.

Sen undrar jag: Vad menar jag egentligen med det?

Finns svaret där borta, i slutet av tunneln? Vad vill jag egentligen?

Jag erkänner: Det har handlat om tid. Om att springa en svinsnabb mil. På helst under 50 minuter. Göteborgsvarvet på under två timmar. Sånt. Ni vet.

Men nu börjar jag fundera på lite annat. En dag ska jag springa marathon. Fast inte ännu. Då behöver jag ha mer tid än vad jag har nu. Så jag behöver något år till eller två.

Men terräng då? Ska jag gå in för det? Trailvarvet springer jag gärna igen i vår, men sen kanske också något annat i terräng?

Eller ska jag bara ta en dag i taget? Vara en liten tant som joggar en femma tre gånger i veckan och nöja mig med det?

Vem vill jag egentligen vara? Klarar jag att vara medelålders och springa marathon? Eller terräng? Ska jag snegla på Göteborgsvarvet igen?

Jag försöker ligga lågt och bara ta en vecka i taget. Nu ska jag få till träningen den här veckan, när jag jobbar hela helgen. Redan nu pågår peppning inför morgondagen, då jag hoppas på att få till ett litet pass mellan pojkarnas fiollektioner.

En sak i taget. Fast WinterRun måste jag väl springa igen? Va?

Views All Time
Views All Time
Views Today
Views Today

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *