Frälsning

Jag längtar varje dag. Och varje kväll. Jag förbereder mig mentalt på nästa pass, så fort jag avslutat dagens. Yogan är min röda tråd just nu!

Jag är tacksam. Så glad för att jag hoppade på den här utmaningen. (Tack Hopihopi!) När jag gjorde det tänkte jag att jag kanske skulle orka sex-sju pass, sen skulle livet sätta stopp. Men idag gjorde jag mitt elfte pass på raken!

Det handlar inte om prestation, även om jag är glad att jag har fått till ett pass varje dag och att jag känner någon sorts utveckling. Det handlar om så mycket mer. Vid flera tillfällen har jag tänkt ”Orkar jag idag?”, men varje gång har jag konstaterat att ja, det gör jag faktiskt. Det har aldrig handlat om uppoffring. Däremot har jag huttrat lite när jag byter om, men det har alltid varit värt det.

Oftast är det ju mitt badrum som får agera lokal för min yogastund, men de senaste dagarna har jag kunnat vara vid stor-tvn i vardagsrummet. Fast jag föredrar nästan badrummet! Där släcker jag ner totalt, tänder ljus och trots att det ligger en hög skridskor i en hög i ett hörn och en urkopplad bidé på ett annat ställe full med tidskrifter och gamla toarullar, så är det härligt. Golvet är varmt och röran försvinner i mörkret. Dessutom kan jag stänga dörren, så att jag inte behöver höra så mycket av vad som pågår runt om i huset.

Bland tandborstar och Bioterm-flaskor lyser värmeljusen och stöttar mig.

Jag är otroligt stel. Otränad når jag absolut inte ner med några fingertoppar i marken om jag lutar mig framåt. Jag har 0troligt stela muskler på baksidan av låren och det hämmar mig och försvårar i yogan. Men härom kvällen filmade jag lite när jag tränade, för jag var nyfiken på hur det såg ut. Och faktiskt – det var inte så illa! Ryggen var rätt rak när jag kämpade med nedåtgående hunden, även om hälarna inte är i marken och benen är lite böjda. Men som Litelängre skrev på Instagram: Det handlar inte om prestation, så även en böjd rygg är bra. Och det har hon rätt i (hon är ju dessutom yogafröken)! Men jag blev ändå glad!

Jag kör ju 30 dagars träning med Adriene på Youtube och jag tycker att alla pass hittills har varit bra. Många är ganska lika, men det gillar jag också. Jag lär mig mer och mer, får allt mer flyt i rörelserna och känner att en styrka börjar komma. Kanske en smidighet också? Om än aldrig så lite.

Undrar vad jag ska göra imorgon?

Views All Time
Views All Time
Views Today
Views Today

8 Comments

  1. Bara låt yogan rulla på, släpp så många tankar kring den som du bara kan. Bara gör den ♥
    Så glad att du kommit igång, det är ett fantastiskt sätt att ta tag i ratten i sitt eget liv.
    Varm kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *