Vardag, gnäll och ont i ryggen

Jaha. Back to life, back to reality… (kommer ni ihåg låten?)

Så skönt. Och helvetiskt på samma gång.

Det har varit skönt att lämna sönerna på skolan. Och sen rent helvetiskt att stå ut med dem på kvällarna, när tröttheten slår till med ett brak. Tack och lov har vi inte behövt  göra några läxor eller spela fiol, men det har varit kort stubin på 100% av familjens medlemmar kvällstid. Nu går vi in i en helg med skärmtid på max två timmar per dag och jag har inga som helst planer på att göra något för egen del. Det är ingen idé. Jag behöver bara beredd på att aktivera barn som plötsligt inte har någon fantasi att hitta på något på egen hand, som inte innebär skärm.

Men jag klagar egentligen inte. Jag gillar ändå vardagens struktur och ser lite fram emot hur våren blir. Schemat är detsamma som under hösten och det sög musten ur mig. Men nu tar jag min tillflykt i yogan och kanske kommer jag att må bättre nu i vår? Kanske får jag löpinspiration igen? Målet är fortfarande ”kravlöst” och det tröstar mig. Än har jag inte längtat ut, även om tanken slagit mig. Jag är så förälskad i yogan just nu att det är det enda som rör sig i skallen. Fast det kanske märks? *himlar med ögonen*

Men min rygg… Jag hade känningar i ländryggen när jag började med yoga före jul, men när jag fick semester och ledigt släppte det. Tänkte inte så mycket på det, men nu är det tillbaka igen. Tror att det är kombinationen av träning och att jag går och står mycket på jobbet. Igår fick jag rusa till ett annat bibliotek och jobba och hann inte få med mig andra skor, så jag jobbade i fyra timmar i högklackat. Iiiiiiinte bra för ryggen, mina vänner!

Men jag misstänker att det kommer att falla på plats med tiden. Kroppen, yogan och jobbet kommer att mötas, kramas och omfamna hela mig. Och min rygg.

Som en liten avslutande parentes vill jag bara varmt rekommendera Yoga with Adriene och pass elva i serien TRUE. Vilket pass! KÄRLEK!

Views All Time
Views All Time
Views Today
Views Today

4 Comments

 1. Jag gillar också rutiner och vardagsregler så att börja jobba var helt ok…..men jag är snabb på att längta efter ledighet 🙂
  Hoppas att din rygg blir bättre!
  Kram

 2. Tur man gillar vardagen :). Och det där med skärmtid känns igen. 12-åringen har mobilen fastkopplad i händerna och hörlurarna på JÄMT. Blir galen!

  Lättare att kontrollera blivande 6-åringen. Hon har nu 1 timme padda/datortid/telelfonspel och en timme TV/dag fr.om, slutet på jullovet pga av att det ballat ur med för mycket skärmtid under slutet av hösten och julen. Funkar över förväntan!

  Försöker själv också att dra ner på skärmtiden, främst det onödiga scrollandet i olika flöden. Inte lätt…

  • Det är oerhört intressant att iaktta sig själv när man ska styra upp användandet för någon annan! Så spännande!

   Vi gjorde justeringar i höstas och då gick det bra, men nu har det varit jullov och reglerna glömdes bort. Nu är det bra mycket jobbigare för honom – och därmed alla andra också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *