Off topic

Det har vabbats. En oplanerad dag hemma resulterade i klädsömnad, för första gången på länge. I helgen, när jag var på mini-yoga-retreat, insåg jag att jag saknade något bra att ha på innan man blivit varm och som skulle vara lätt att ta av och inte heller för varmt. Sen skulle det inte flaxa för mycket, så att det far över huvudet när man står i Nedåtgående hunden. Så när jag plötsligt fick lite tid över tråcklade jag ihop en yogatopp av enklare modell.

Grundmönstret kommer från en Burda-tidning, men jag har gjort om det en del. Dels har jag kortat modellen till ungefär midjelång, sen har jag satt på en mudd som håller den på plats. Ärmarna är 3/4-långa, vilket är perfekt när man yogar, tycker jag.

Jag letade fram ett viskosjerseytyg ur gömmorna. Jag har haft det i evighet och inte riktigt vetat vad det skulle bli. Men det här blev närapå perfekt. Tunt, följsamt och skönt.

För att skoja till det lite mer blev det dekorsömmar i någon slags ceriselila. Den ljusgrå är ju inte superhäftig i sig, så det behövdes något mer.

Toppen debuterade igår i yogasammanhang och fyllde sin funktion. Den åkte av efter några solhälsningar, men satt på hela kvällen efteråt. Erkänner – jag är lite kär. Och nästa topp av liknande modell börjar redan ta form. Fast den kommer att få helkorta ärmar.

Tjolahopp! Så himla roligt att sy kläder igen!

Views All Time
Views All Time
Views Today
Views Today

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *