Halleluja!

För ett par timmar sedan skrev jag inlägget nedan och nu kastar jag ut nästa, bara sådär! Men lika knäckt och bruten som jag kände mig igår, lika lycklig och nöjd är jag nu. 🙂

Yoga alltså. När det fungerar som det ska!

Jag jobbar kväll och tog mig därför en liten stund i gymmet. Jag satte på ”GlobalYoga för alla”, som jag köpt via GlobalYogas hemsida och laddat ner på telefonen. Som jag skrev i inlägget nedan har jag beslutat mig för att fokusera på ett pass och göra det minst tio dagar på raken, kanske mer. Jag vill se vad som händer. Lära mig passet, lära mig min kropp. Känna tryggheten. Kunna träna utifrån programmet utan att ha på filmen. Jag filmade mitt första försök idag och jag fnissar och skäms lite här och där, men tycker ändå att jag jobbar på rätt bra. Jag känner mig mer bekväm med passet än med det jag gjorde igår och tror att det här kan bli bra.

Att filma sig är så galet nyttigt. Här t ex. Barnets position är ju inte svår. Men jag ser också att rumpan svävar en bra bit ovanför hälarna. Jag undrar om jag, med tålamod och idog träning, kan få de två att mötas en dag?

Den här postionen är spännande. Jag är stel som en pinne i hela kroppen och när jag såg mig från andra hållet var ansiktet helt ihopskrynklat. Fast positionens utförande är ändå rätt okej. Men jag är stel i nacken och när jag en stund senare skulle sträcka vänster arm upp i luften är det med risk för liv och lem. Känns det som. Men det gick.

En del bilder vill jag bara inte dela med mig av. Men mycket handlar också om att jag är ovan vid passet och måste titta hela tiden. Det kommer att släppa.

När jag väl var klar kände jag mig genomarbetad på ett sätt jag inte gjort på länge. Det kändes som att jag cirkeltränat! Jag lär ha träningsvärk imorgon! Men jag mådde så bra, både fysiskt och psykiskt. Så underbart skönt! Himmelskt! Jag bara sitter och ler! Det är det här som yoga handlar om! (Bland annat.)

Views All Time
Views All Time
Views Today
Views Today

4 Comments

  1. Jag har inte vågat filma mig ännu, men sambon tar bilder av mig ibland. Jag ser stora skillnader på vänster och höger sida, även om det känns som om jag hade samma position. Nja, kanske ändå inte 🙂

  2. Det kan nog vara smart att köra samma pass flera gånger. Jag har en yoga-DVD (som jag visserligen inte kört på evigheter men körde mycket förr) som jag till slut kunde nästan utantill, så behövde inte titta utan bara blunda, lyssna och hänga med. Det var jätteskönt, kom liksom in i flowet mycket bättre när jag inte behövde titta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *