Mat

”Jag har helt kunnat sluta med min blodtrycksmedicin!”

Kollegan är lycklig, förvånad och nöjd. Hon testar LCHF för att försöka gå ner i vikt. Att blodtrycket skulle gå ner var inte något hon räknat med, men tacksamt tar emot, så klart.

Jag lyssnar och förundras. Börjar fundera och lånar hem några böcker.

Nu finns det ju hur många böcker som helst som alla predikar för en viss kosthållning. Alla har bevis på att just det sättet fungerar och det är lätt att låta sig dras med. Så klart att jag funderar över vetemjölets vara eller icke vara efter att ha läst om hur beroendeframkallande det är. Jag vet ju vilket godismonster jag är! Faktum är att jag testar en dag att inte äta mackor. Då hallucinerar jag till slut om nybakade frallor, bakar och frossar redan loss!

Jag bor med två individer som är galet blodsockerkänsliga. Själv är jag i jämförelse hur stabil som helst, men jag börjar ändå undra. Under slutet av en dag kan jag vara så trött och irriterad över alla och alla att jag nästan inte står ut med mig själv. Vissa dagar har jag inte ätit så mycket alls, då är det ju inte så konstigt. Men andra dagar kan jag tycka att det är mer obegripligt. Men kanske är det helt enkelt vetemjölet som talar? Eller skriker…

Jag funderar på att testa LCHF. Min man skulle också behöva det, så jag har föreslagit en testperiod på två veckor då vi är ganska nitiska. Jag ska ju inte gå ner i vikt, så kanske kan jag sedan glida över till paleo? Men jag ska nog testa att undvika det där vita mjölet – och naturligtvis också raffinerat socker. Jag får lite halvpanik när jag tänker på det, men försöker mentalt förbereda mig på att testa. Tror att det kan bli intressant!

Vad tror ni?

Views All Time
Views All Time
Views Today
Views Today

2 Comments

 1. Käringa tvärsemot här som inte tror ett dugg på sådanadäringa dieter – LCHF, Paleo, fasta, 5:2….. finns ju hur många som helst.

  Nä! ”Vanlig” mat ska det vara och gärna ett jämt intag. Fast så nyttig som möjligt kan man ju försöka vara med mycket frukt och grönsaker och kanske minska ner lite på det röda köttet. Jag har t.ex. godis och fikaförbud denna vecka 🙂 Ungefär så länge jag klarar av något sådant ;).

  Sorry, men det är vad jag tror på funkar i långa loppet.

  • Jag har i alla år sagt precis samma sak! Vad är det för fel på tallriksmodellen? Men nu ska det ändå bli spännande att testa!

   För övrigt avskyr jag folk som snöar in på dieter! Så jag avskyr mig själv lite i och med detta…

   🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *