Ett par dagar utan kolhydrater

Men kors, va?! Mackmonstret har inte ätit en smörgås sedan i måndags! Inga mackor, inga flingor, inget raffinerat socker.

Det är för tidigt att utvärdera LCHF-försöket alls, men jag kan i allafall säga så här:

Jag mår absolut bra av den planering som krävs. Jag kan ju inte åka till jobbet utan frukost eller lunch och förvänta mig att jag ska hitta mat som passar på caféet på jobbet. Alltså måste jag tänka efter i god tid innan. Något jag normalt är ganska dålig på. Men planeringen innebär att jag har ätit riktigt bra i veckan och inte haft den där ”Hm, vad ska jag äta nu? Börjar bli sugen/hungrig på något och orkar inte laga mat”- grejen. Jag har planerat in snabb matlagning, som ger lite rester och lunchlåda. Heja mig, liksom!

Så vad äter jag då? Egentligen är det inte så svårt. Till frukost kokar jag en hög ägg, rör ihop dem med kaviar, smör och majonnäs och äter, gärna ihop med en avokado. Det står jag mig på jättelänge.

Igår gjorde jag en granola på frön och nötter som jag hittade här. Den är inte alls så söt som den jag brukar göra, vilket är bra, för jag kommer inte att äta den som godis, vilket jag brukar. Plus att jag inte äter sötad yoghurt heller, så det blir lite mindre ”godis” över det och mer mellanmål.

Halv nio i morse stod jag och lagade mat i nattlinne! Kvällen innan hade jag lagt fram kycklinglårfilé och lite wokgrönsaker (osäker på om det är ”tillåtet”, men jag kör inte strikt). De fräste jag nu på med grön currypasta och sen kokosmjölk på det. Hur gott som helst, även utan pasta eller ris. Faktiskt.

Middag är faktiskt inte så svårt. Nästan vilken mat som helst, men hoppa över koldhydraterna. Gör en ostpaj, men utan pajbotten. Går hur bra som helst! Ät den med salami, skinka, lax eller nåt annat gott. Härom kvällen gjorde jag någon slags köttfärssås, hällde ner den i en form, gjorde fem små hål i röran och knäckte ägg ner i hålen och så massor med ost över. In i ugnen tills osten fått färg och mums, så gott det var!

Jag kör vidare nästa vecka också, sen får vi se vad jag säger. Men hur som helst kan det ju knappas vara fel att dra ner på vitt mjöl och raffinerat socker. Det behöver man inte vara ett geni för att förstå.

 

 

 

 

Views All Time
Views All Time
Views Today
Views Today

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *