Mer funderingar kring mat

Nästan två veckor utan kolhydrater! Jag! Fröken Macka herself! Och faktum är att jag mår riktigt bra. Min man konstaterade nöjd att jag har ätit mycket mer än jag brukar, men gillar aldrig när jag snöar in på något – vilket man lugnt kan säga att jag har gjort nu. Ändå har jag varit lite flexibel i mitt LCHF-ande och ätit morötter, jordnötter och till och med smaksatt kvarg. Fy fy fy enligt regelboken, men eftersom jag är superrädd för att gå ner i vikt, har jag låtit mig bryta lite regler.

Men igår fick jag ett bakslag. När min kollega och kompis började med LCHF berättade hon jättenöjd att hon kunnat sluta med sina blodtrycksmediciner. Klang och jubel och mitt intresse väcktes. Inte för att jag lider av högt blodtryck, snarare tvärtom. Det är helt okej, men lägre än högt, om man så säger.

Igår jobbade jag på barnavdelningen och jag fick ständigt gå ner på huk och sen resa mig – med följden att jag fick otroliga blodtrycksfall, gång på gång. Så nu måste jag börja äta mer kolhydrater igen. Hahaha!

Men jag tänker så här. Jag har mått jättebra av det här. Jag har i princip inte ätit något raffinerat socker eller vetemjöl på snart två veckor. Och det tänker jag inte börja med nu. Men jag tänker läsa på om GI och fokusera på det. Jag tror ändå att jag är något på spåren när jag undviker socker. Bara en sån sak som att jag vaknade 20 minuter innan min klocka skulle ringa OCH JAG GICK UPP!

Har aldrig hänt tidigare. Jag lovar!

Sen vill jag vara lite flexibel och spontan, så på lördagar får jag synda. Igår åt jag exempelvis pizza! Och hela pizzan, för första gången på länge! (Även om jag faktiskt inte åt all pizzabotten.) Fast smågodis vill jag fortsätta att hålla mig ifrån.

Views All Time
Views All Time
Views Today
Views Today

2 Comments

  1. Skulle inte kunna leva utan kolhydrater! Mår dåligt utan dem. Däremot försöker jag dra ner på köttkonsumtionen (och godis, fika, snacks…ack så svårt) och öka på frukt och grönsaker.

  2. När man hittar vägar som funkar så är det ju bra! <3 Och det är okej att testa sig fram. Intressant läsning för mig, som aldrig tänker något alls angående kosten 🙂 Mer än att jag försöker äta mycket grönt varje dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *