Jaha, så ska man springa lopp då

Härom dagen läste jag att om man taggade ett träningsinlägg på Insta under helgen som gick med #aletrailrace kunde man vinna en startplats till valfri sträcka den 11 augusti. Jag, som absolut inte tänkt springa lopp i år eller i alla fall inte ha lopp framför mig (hellre efteranmäla om jag kommer på att det skulle vara kul) kan inte låta bli att tagga ett foto och vips, så har jag vunnit!

Så nu är jag anmäld. Jag valde den kortare rundan, på 6,5 km och tänker att det kan passa bra med det kravlösa tänket. Jag är en ovan terränglöpare och tror att det blir en bra prova-på-test.

Jag tror inte att jag hade taggat om det hade gällt ett asfaltlopp på milen eller mer. Det är terrängbiten som lockar och den korta distansen fixar jag redan nu. Det känns ganska tryggt och bra. Det verkar också vara en liten tävling och inte så många deltagare. Kanske blir jag sist, kanske inte. Nån ska ju bli det också.

Annars rusar livet på i full fart. I helgen fick jag i alla fall äntligen tid att, trots stressat schema, springa min favvorunda i skogen. Hela rundan är drygt elva km, men jag kortade den lite och sprang och gick om vartannat. Det är svårt i naturen så här års, kan jag tycka. Allt är grått och brunt och ibland är det för en astigmatiker lite svårt att se var jag ska sätta fötterna. Särskilt som att jag ska ha blicken ca 20 meter längre fram! Min runda är dessutom bitvis riktigt svår, med stenar, rötter och backar, så för att inte bryta något väljer jag ganska ofta att gå en knivig bit.

Igår var jag oerhört sugen på att springa backar igen. Det regnade och blåste, men det skulle inte ha hindrat mig. Men så behövde min yngste son hjälp med att leta efter en grej, så tiden rann iväg. Det slutade med en miljon utfall och knäböj med TRX-kopian i badrummet istället. Nåväl, styrketräning är inte fy skam som ersättning!

Ikväll ska jag damma av roddmaskinen i källaren! Tjoho!

Views All Time
Views All Time
Views Today
Views Today

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *