Påminnelse

Av och till under året som gått (sen i höstas) har jag stundtals drabbats av en obeskrivlig trötthet. Det var den som fick mig att sluta springa i fyra månader och som då och då har fått mig att alls undra om jag klarar av mitt liv och min vardag. Kanske var det min tur att drabbas av den där utmattningen?

Att pausa med löpningen och istället prioritera yoga var ett bra verktyg och senast bara härom dagen tänkte jag för mig själv att det var länge sedan jag kände den där tröttheten. Var den egentligen så farlig? Hur kunde jag ha varit så trött? Var kom den ifrån? Jag har flera kollegor som är hemma nu pga stress och utmattning och tack och lov är jag inte en av dem. Jag kunde inte ens minnas hur det kändes. Livet är upp och ner, ibland har jag galet mycket omkring mig, men sjukskrivning? Nej, där är jag inte.

Sen kom onsdagen. Och påminnelsen. Det började med ett galet jobbigt studiebesök med jobbet och sen kom alla vardagspusselbitar. Flexa ut från jobbet, hämta barn, hämta fioler, åka till Kulturum, snabbfika, se till att barn ett hamnade på orkesterträning, umgås med barn två i biblioteket (inte mitt), sen byte av barn och aktivitet. Sms till mannen: ”Handlar du på Max idag?” Sen samla ihop barn, fioler, väskor, se till att alla håller sams och åka hem.

Vad är det i detta som suger så mycket energi? Jag vet inte. Men jag var ett vrak när jag kom hem. Ingen ork. Ingen energi. Ingen entusiasm. Tack och lov var läxorna lästa på biblioteket.

Hade planerat att ro i roddmaskinen.

Orkade inte ens lägga mig på golvet och göra lite yinyoga.

Det enda jag ser att jag kan göra annorlunda är att kanske äta lite mer. Bättre. Kanelbulle är inte bästa maten.

Sommarlovet är inom räckhåll. Om en månad är det den stora konserten. Det är skönt. Och jag har inte behövt rodda vardagspusslet lika mycket själv de sista veckorna. Det har varit inställda lektioner och påsklov, plus att min man har hämtat och lämnat. Då har jag vilat och glömt bort.

Men vi är ömtåliga. Alla. Mer eller mindre. Jag vill verkligen göra mitt bästa för att undvika den där förlamande trötthetskänslan. Den är destruktiv och ger mig en känsla av att drunkna. Så idag är jag lite tagen. Observant. Reflekterande. Prioriterande.

Views All Time
Views All Time
Views Today
Views Today

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *